Ettersom dagens forretningslandskap
blir stadig mer globalt, trenger organisasjoner ledere som kan operere effektivt hvor som helst i verden. Å sikre en internasjonal fordel krever ledere som er i stand til å raskt tilpasse seg en stadig utviklende, svært konkurransedyktig global markedsplass, mestre tverrkulturelle forhold og skape vinnende strategier som integrerer både lokale og globale perspektiver.

Leading Across Borders and Cultures er designet for å gi et veldig praktisk perspektiv på en av dagens mest presserende forretningsspørsmål: hvordan man kan lede i et komplekst, grenseoverskridende, flerkulturelt miljø.

Hvordan du drar nytte?

  • Lær å lede på tvers av globale organisasjoner.
  • Utvikle ferdighetene til å administrere virtuelle team.
  • Forbedre din evne til å forhandle og motivere internasjonalt.
  • Forstå kulturelle påvirkninger og utvikle strategier for å jobbe vellykket over hele verden.
  • Ledere basert i hovedkvarteret, men som leder internasjonale aktiviteter
  • Ledere med ansvar for internasjonal outsourcingaktivitet, internasjonalt salg eller sammenslåing og oppkjøp på tvers av land.
  • Forretningsutvikling og salgs- og markedsføringseksperter som forhandler om avtaler og selger produkter til kunder i andre land.
  • Seniorledere som for øyeblikket er (eller er i ferd med å bli) utsendt i utlandet.
  • Globale ledere som styrer samarbeidet mellom team på flere steder.

Hva gjør dette tverrkulturelle og interkulturelle opplæringen for virksomheter annerledes:

Vi tilbyr forskjellige formater, inkludert –

DEL AV MØTET ditt – 1-2 timers presentasjon pluss 1 eller flere øvelser – Lag blir introdusert for temaet tverrkulturell trening og interkulturell kommunikasjon. De utforsker skadene og fordelene som kulturforskjeller gir.

VIKTIG DEL AV MØTET ditt – halvdagssesjon – Bygg sterkere bevissthet og innsikt i de underliggende strukturene bak internasjonal virksomhet. Lag får kunnskap og ferdigheter mens de blir nærmere; Dette er raske og morsomme økter som lar lagene be om mer.

1-2 DAGSOPPLÆRING OG TEAMBYGNING – Lag utvikler seg når de avdekker likheter og forskjeller, jobber sammen for å løse kommunikasjonsproblemer og lærer hverandre om respekt. Dette anbefales for nye lag og de som opplever friksjon.

“Noen internasjonale team utmerker seg og utnytter forskjellene for markedsvekst og kreativitet. Andre lag fremmedgjør hverandre med forskjeller i kommunikasjonsstil, planlegging og konfliktløsning.”

Leave a comment