Å opprettholde tilgangen til næringsrike måltider er en av de største utfordringene for en eldre voksen som ønsker å bo i sitt eget hjem. Ettersom deres evne til å tilberede sunn mat til seg selv avtar, henvender de seg ofte til måltider som er enkel hurtigmat og ferdigpakket micromat for ernæring. Disse matvarene har en tendens til å være høye i kalorier, fylt med salt og sukker, og inneholder et stort antall kunstige konserveringsmidler.

De fleste eldre voksne ønsker å fortsette å bo hjemme i stedet for å flytte inn hos et familiemedlem eller flytte til et omsorgssenter/sykehjem. Imidlertid begynner mange mennesker å ha problemer med hverdagslige aktiviteter som shopping, matlaging, rengjøring og personlig omsorg når de blir eldre.

Dette selskapet har en database med oppskrifter som klienter kan velge mellom, eller vi kan tilberede sunne oppskrifter de foretrekker å spise.

 

Om eldre får noen de kan bare snakke med – selv om det bare er noen timer i uken – kan det gjøre underverker for en eldre voksen som føler seg isolert. Ensomhet har nådd nær epidemiske proporsjoner i den aldrende befolkningen.

Forholdet mellom kokkepersonalet fra Vcare4u og våre kunder er veldig viktig. Spesielt i de kalde vintrene, når eldre ikke kommer seg så mye ut, kan deres kokk være den eneste personen de ser på en hel dag. Å ha en vennlig, kjent person å snakke med mens de lager mat er veldig spesielt.

Det er mange andre tilberedte måltider tilgjengelig over hele landet, men ingenting slår et hjemmelaget norsk måltid. Vi tilbyr personlig privat omsorgshjelp som er å planlegge, handle og lage mat fra grunnen av. Eldre liker ofte å utforske oppskrifter og lage mat sammen. Det sosiale ved å lage mat er spesielt gunstig for eldre som bor alene.

Siden antallet eldre øker sterkt i alle velferdsstater, er måltider en viktig funksjon som bør opprettholdes gjennom hele livet.

“Andelen eldre voksne i Norge øker, med ca 600 000 mennesker over 67 år. Omtrent en halv million av disse eldre voksne bor hjemme. Den største økningen blant eldre har skjedd blant de over 90 år (SSB et al. 2016)”

Leave a comment